Durant avui i el divendres a techno hem treballat la construcció d’un aerogenerador, o sigui un generador d’electricitat gràcies al vent. Hem fet una part d’aquesta activitat en grup, construint un aerogenerador cada taula i una altra part, la memòria de la construcció d’un aerogenerador sols, on explicàvem el material, i el procés de construcció amb l’ajuda d’imatges.

Objectiu: Construir un aerogenerador que produeixi electricitat amb el vent, que gira unes aspes.

Material per construir-lo:

Procés de construcció:

Primer pas: Enganxar la base de bobina a la carcassa, quedant la bobina sobre la carcassa i reforçar-ho amb cola instantània.

Dificultats: Durant aquest pas hem tingut dificultats a l’hora de fer que encaixessin, ja que era molt just i s’havia de llimar molt.

Segon pas: fer 300 voltes a la base de bobina amb fil de coure amb l’ajuda d’un company que desenrotlli aquest fil, deixant un tros per davant i per darrere.

Dificultats: Que el fil de coure no és desenrotllés i saber la direcció, l’inici i el final.

Tercer pas: llimar les puntes restants de coure que prèviament havíem deixat.

Dificultats: En llimar-ho se’ns ha trencat un tros de fil de coure.

Quart pas: Hem posat un caragol que travesses una de les puntes amb una arandela i a l’altre costat dues femelles per ajustar-lo. Després fer 3 voltes amb el fil de coure ja llimat entre l’arandela i la punta del caragol. Després repetir el procés al forat del costat.

Dificultats: Com prèviament se’ns havia trencat un tros, en un d’aquests hem hagut de posar menys fil de coure, fent només 1 volta i mitja.

Cinquè pas: Travessar els dos forats del mig de cada part amb la vareta roscada, posant dues femelles al mitj de l’objecte, ajustades amb dues femelles més petites als extrems d’aquestes. Després posar dues femelles a les parts de la vareta roscada que queden fora.

Sisè pas: Posar una femella de tipus allargat a les puntes de la vareta roscada. Després agafarem dos trossos de fil de coure, enrotllant una extremitat de cada un als caragols i l’altre a un dels costats d’una bombeta led (cada fil a un costat diferent). Finalment posarem els imants als costats de les femelles grans situades al mig de l’aerogenerador. Ara si giréssim o contectessim les aspes d’un ventilador a la femella i hi afeguissim força teòricament la bombeta s’encendria.

Dificultats: Per motius de temps no hem pogut arribar a aquest pas i per tant hem deixat l’aerogenerador quasi construït.

Opinió: Aquesta activitat m’ha agradat bastant però trobo que hem tingut massa poc temps, tant per construir l’aerogenerador per a fer el document. M’hauria agradat acabar aquesta tasca i comprovar que funcionés. Tot i agradar-me trobo que aquesta activitat ha sigut molt similar a una que vam fer l’any passat i m’hauria agradat innovar una mica més.