El dimarts 4 de juny vam anar al Museu de la ciència i la tècnica de terrassa, on ens van parlar sobre el que va ser aquell vell edifici durant la revolució industrial.

Ens van parlar sobre l’estructura de la fàbrica dient-nos principalment on estava situada la sala amb el cap i el secretari de la fàbrica, on es feia cada procés de fabricació de roba i que llavors aquella fàbrica era molt moderna, ja que tenia una estructura semblant a les ones del mar per sobre que feia passar la llum sense enlluernar i que recollia l’aigua acumulada per a fer-la servir durant el procés de fabricació, ja que el vapor d’aigua era un element clau per al funcionament de la màquina que feia moure totes les altres. A més a més vam fer un recorregut per la fàbrica on es veia el procés de fabricació des de la llana de les ovelles fins a l’obtenció de la roba. A part vam fer una activitat similar a la carta a un infant de la revolució industrial, on a aquesta activitat descrivíem la situació de vida d’un dels treballadors de la fàbrica. Ens van explicar que sovint eren maltractats i que en tindre una petita ferida podies morir, i que per tant sovint els treballadors posaven una petita part dels seus diners per si de cas. També ens van explicar el nivell de perillositat de les màquines i la relació que tenien els treballadors amb el cap de lafàbrica.

Per la part de techno, vam fer un taller sobre engranatges on treballàvem engranatges que traslladaven un moviment, uns altres que feien augmentar la força, uns altres disminuir-la, i altres de canviar de direcció el moviment que es produïa als engranatges. En aquest taller teniem l’objectiu de moure uns engranatges que translladessin un moviment d’un lloc a un altre, aquesta tasca la vam fer en grup.

També ens van explicar els engranatges que hi havia a la fàbrica, explicant-nos que una màquina de vapor relativament petita, movia totes les altres mitjançant unes cintes de coure que feien moure totes les altres amb l’ajuda de rodes i més engranatges.

Opinió: Encara que tinguéssim una petita pausa a la meitat, he de dir que la part general on ens explicaven com anava la fàbrica, o sigui la part de socials, m’ha semblat una mica avorrida i se m’ha fet molt llarga però en canvi la part de techo, o sigui els engranatges, se m’ha fet molt més divertida i dinàmica pel meu gust.