El dimarts passat els meus companys i jo vam anar al camp d’aprenentatge i allà hi vam estar quatre dies. Tot i que va ploure, vam aprendre moltes coses i ens ho vam passar bé.

Les activitats que més em van agradar van ser la del monestir i la de la tinta: A l’activitat del Monestir de Poblet vam tenir l’oportunitat d’entrevistar a un monjo que semblava molt feliç amb el seu estil de vida, i, cap a la tarda, vam poder assistir a les vespres, on els monjos resen cada dia abans de dormir. Al dia següent, vam fer una visita guiada per monestir on ens van ensenyar la sala capitular, on els monjos llegeixen les normes del monestir; el claustre, on resen i observen la natura (i on també s’hi renten les mans abans d’anar a menjar); l’esglèsia, on hi havia la tomba de Jaume I i la seva família; i l’antic dormitori comunitari. També vam veure la cuina, el menjador i la biblioteca, on tenien alguns dels llibres més importants de Catalunya en l’època medieval.

L’altre activitat que us vull explicar és la de la tinta: Vam informar-nos sobre com els monjos fabricaven la tinta i en vam fer nosaltres mateixos. L’endemà al matí la vam acabar i vam poder escriure amb ella com ho feien antigament, amb una ploma. Les lletres eren elaborades, i per això ens van donar un paper a cadascun amb tot l’abecedari en aquella tipografia i vam poder experimentar i escriure amb ploma.

Una anècdota que destaco és quan vam anar a Montblanc i va començar a ploure, així que vam haver de eixuplogar-nos a un hospital medieval, on vam completar la feina i el sostre es va foradar, així que va ser com si plogués a l’interior.

En general