L’altre divendres, els alumnes de segon de l’institut Viladomat vam anar a visitar l’antiga presó Model, que actualment és un espai del barri. Els veïns estàn decidint en què es convertirà, però segurament serà un espai públic d’oci i temps lliure com ara un parc o uns jardins.

Vam començar la visita al pati de l’entrada per on venien les visites dels presos rebent unes targetes que ens separarien per grups a l’iniciar la visita, i, per ordre, cada grup va anar entrant. El meu grup va començar amb la “plaça” característica, on hi ha una espècie de centre de “mandos” que està rodejat per cel·les i habitacions habilitades. Al passar aquella part de l’edifici van anar fins a les cel·les pels presos que no eren especialment problemàtics; cada cel·la estava pensada per una o tres persones, però debut a la quantitat de gent que va acabar ingressant a la presó van acabar posant a quinze persones a cadascuna d’aquelles diminutes cel·les (aquesta dada em va xocar bastant). Tot seguit vam anar al pati més gran, on hi havia unes cistelles de bàsquet i el terra estava pintat com si fos un camp de futbol amb ampolles per jugar a bàsquet. Allà vam fer unes propostes per la nova àrea que construiran a la presó. Ens van posar per grups barrejats amb alumnes del Poeta Maragall i al tenir unes tres idees les vam enganxar a un paper gegant on hi eren totes. Van sortir principalment propostes de parcs, jardins, o espais culturals. També va haver-hi propostes per  a fer-hi un Skatepark.

Aquesta sortida m’ha semblat interessant i profitosa. Sobretot la part en que vam visitar els locutoris, ja que sempre havia pensat que serien les clàssiques habitacions de les pel·lícules amb el vidre i els telèfons, però només hi havia cabines amb dos bancs l’un davant de l’altre separats per un vidre amb forats. Soposo que per això no feia falta el telèfon.