El primer dia de curs, per introduir-nos al tema principal del qual tractaran la majoria de situacions d’aquest any, vam veure la pel·lícula Bend it Like Beckham.

Aquesta pel·lícula parla d’una noia Índia, la Jess, que viu a Anglaterra i li encanta jugar a futbol. Gairebé cada dia va al parc per jugar amb els seus amics (tots són nois) i s’ho passa d’allò més bé. Això estava fent un dia quan una noia rossa, la Jules, la veu jugar i li proposa anar amb ella a uns entrenaments de futbol femení. Al principi la Jess s’hi resisteix, ja que la seva família no aprova que jugui. Pensen que la seva filla ha d’estudiar, treure’s una carrera i casar-se amb algun noi indi de bona família, però la Jess non pensa d’aquesta manera, així que decideix anar als entrenaments d’amagat després que el seu amic Tony la convencés. Allà coneix al Joe, l’entrenador de l’equip del que la Jess estava apunt de formar part. Ell creu que ella té potencial i l’anima a unir-se a l’equip, però aquest comença a fer viatges per disputar partits importants després de que la Jess esdevingués una de les millors jugadores juntament amb la Jules, i les coses se li compliquen a casa a l’hora d’inventar-se històries per poder anar-hi d’amagat. En un dels viatges l’equip va a una discoteca per oblidar-se de la pressió del pròxim partit i la Jules s’enfada molt amb la Jess perquè aquesta gairebé es fa un petó amb lentrenador, de qui la Jules està penjada. No li parla durant dies fins que la Jess va a casa seva a aclarar les coses. La mare de la Jules, una dona molt conservadora i de ment bastant tancada, és a casa i escolta a les dues noies parlar sobre amor. La dona malinterpreta la situació pensant que són lesbianes. Això la disgusta tant que decideix anar al casament de la germana de la Jess per deixar clar a la noia que no és benvinguda a casa seva ni a la vida de la seva filla. La Jules, indignada s’emporta a sa mare de l’indret i li aclareix que ella i la Jess estaven parlant de l’anècdota del petó amb l’entrenador i que no és lesbiana, però no es sorprèn al comprendre que la la seva mare que s’enfadés al sospitar tal cosa, ja que mai havia aprovat la seva manera de comportar-se, de vestir, etc. Abans de que passés això, la Jess i la Jules havien anat a jugar la final i havien guanyat a la vista d’un home que les portaria a jugar a una selecció a Estats Units, però a la Jess no li cal donar la notícia a ningú ja que el seu pare la havia seguit a un dels seus partits i havia vist que realment era bona en el que feia, per això ell va convèncer a la mare per que la deixés jugar i anar a Amèrica. Aquesta accedeix i la Jess i la Jules se’n van juntes a Estats Units.

Aquesta pel·lícula planteja molts ideals. Es mostren molts trencaments d’estereotips i crec que envia un missatge molt important, que, sempre que no es perjudiqui a ningú, cadascú és lliure de ser, estimar, vestir-se i comportar-se com vulgui. Es posiciona en contra de la discriminació i els prejudicis, i, el més important, diu que si de veritat t’agrada fer alguna cosa, no et rendeixis.        M’ha agradat molt aquesta pel·lícula perquè crec en tots els missatges que dóna.