Durant el segon dia de curs, vam aprendre sobre Rosalind Franklin, una científica que va revolucionar el camp de la biologia molecular descobrint l’estructura de l’ADN.

Rosalind Franklin ja mostrava interessos per la ciència durant l’adolescència i va entrar a la universitat de Cambridge, on es va doctorar en química física. Allà va tenir un parell de situacions inconvenients amb companys, qui la confonien amb la “dona de les fotocòpies”.

Gran part del reconeixement per aquesta fita li va ser “robat” per James Watson i Francis Crick, qui van escriure un article sobre el descobriment de Franklin després que Mauirce Wilkins els ensenyés les imatges de raigs X de l’ADN que havia fet Rosalind sense el seu consentiment. Malgrat que ella va escriure un article pràcticament al mateix temps que Watson i Crick, l’article de la dona es va posar al darrere del dels homes per motius sexistes. Quatre anys després i després de la mort de Franklin, Watson i Crick van ser guardonats amb el premi Nobel de medicina o fisiologia.