Durant el segon dia del curs, la Glòria ens ha posat un vídeo del TED sobre Ada Lovelace, dona que fins ara no coneixia, però que ara en sóc capaç d’explicar quatre coses.

Al vídeo hi parlava una dona anglesa que explicava que Ada Lovelace va ser la creadora del primer programa complex per a ordinadors, tot i que aquest mèrit no li va ser suficientment reconegut, ja que en aquella època no era pensable que una dona fos capaç de realitzar una feina com aquella, tot i que molta de la gent que programava a l’exèrcit eren dones. Per aquest motiu Ada va signar el seu invent amb les inicials A.A.L., per tal de maquillar el seu sexe.

Lovelace era filla de Lord Byron, un poeta romàntic cèlebre que va abandorar-la per marxar amb una de les seves amants, i d’Annabella Milbanke, una dona de ciències que la va educar ensenyant-li matemàtiques i volia evitar que Ada aprengués valors creatius, per tal que no s’assemblés al seu pare.

Durant la seva carrera, la jove científica va rebre suport tant de sa mare com de Charles Babbage, un company de professió, i del seu marit, persona crucial per afavorir el reconeixement de Lovelace, ja que sense el seu consentiment Ada no hauria pogut dur a terme les seves investigacions.