A socials a la situació 405_ Nulli certa domus una de les tasques era veure la pel·lícula ‘El Verdugo’ i fer una entrada al WordPress comentat la pel·lícula, i això és el que he fet.

Aquesta és una pel·lícula tragicòmica hispanoitaliana en blanc i negre, dirigida per Luis García Berlanga l’any 1963, i és una de les millors pel·lícules espanyoles. L’argument gira al voltant de la pena de mort i les dificultats que té el botxí per dur a terme aquesta tasca.

Aquesta pel·lícula està basada en fets reals. A Berlanga li van explicar una història d’un botxí que havia d’executar a una dona i just en el moment que estava a punt de morir, va quedar destrossat i el van haver d’ajudar a moure el garrot i vil. A la pel·lícula podem veure aquesta escena quan porten a Jose Louis cap a lloc de l’execució i cau destrossat. I són els guàrdies de la presó qui l’han de portar gairebé a braços. La pel·lícula també parla sobre la situació d’Espanya en aquella època. La majoria de eles persones que vivien a Espanya volien marxar a viure a altres països. Hi ha una escena que Jose Luís li diu a la Carmen que vol marxar a Alemanys per poder ser mecànic, i ella li respon que també li agradaria marxar a qualsevol país però que vol estar lluny d’on viu, és a dir, lluny d’Espanya.

Com a opinió personal, pensava que no m’agradaria aquesta pel·lícula però al final m’ha semblat interessant com projecta la situació del franquisme en aquella època i de com la gent vivia en les ciutats.