El dia 8 de Març va ser el dia de la dona, nosaltres per aquest dia internacional  vam fer una presentació amb els companys i companyes de la nostre ex.escola. Jo he fet la presentació amb la Kenia, el Ramon i el Manu. Em fet la presentació sobre Estela de Carlotto, (us parlaré una mica de ella), ella era una dona d’Argentina que va aconseguir aplicar el dret de la identitat:

Ella tenia una filla que es deia Laura que era Peronista i llavors va començar la dictadura per la gent peronista, Laura va fer amb els seus amics peronistes una revista reivindicativa. Però els dictadors van decidir  que qui penses diferent seria segrestat i desaparegut/des. Laura al saber la noticia va haver de marxar de casa perquè si els capturaven els obligaven assenyala la gent que coneixia i llavors les mataven a ells i els seus contactes. Però al cap d’uns dies la van capturar i Estela estava molt preocupada fins que una noia li va dir que havia estat capturada amb Laura i que ella (Laura) estava embarassada i viva. Estela al saber això aconsegueix una petita reunió amb un cap i li pregunta on es la seva filla, si està embarassada o si ha tingut un fill, el home no lo vol dir informació i li deia que no havia tingut ningun fill i que estava morta.

Després de llavors Estela s’apunta a una associació de dones que volen recuperar el seus fills/es vius, però Estela (per sort) aconsegueix el cos de la seva filla i des de llavors busca el seu fill.

Però el 2014 quan Guido (el nét d’Estela) tenia 32 anys el van trobar.

Ara Estelaés la presidenta d’aquesta assuciació i es diuen “Abuelas de la plaza de Mayo “, han trobat a 121 nens/es que van robar a la dictadura.

 

Si voleu més informació Estela de Carlotto.

M’ha agradat moltíssim aquest tema. 🙂