Avui al laboratori hem fet un experiment que consistia a construir un pont amb canyetes i veure la reacció d’aquest posant-hi objectes pesants al damunt. Tot seguit hem agut de fer un informe explicant el resultat. Jo l’explicaré aquí.

Materials:

– Tisores

– Celo

– 29 canyetes

– Pistola de silicona

– Portector

– Regla

– Subratllador

Descripció de tots el passos:

Per començar  agafat les 29 canyes que ens ha donat el professor. Hem anat fent canyes més grans ajuntant tres canyes entre elles. Així diversos cops.

Un cop hem tingut diverses canyes ajuntades entre si, hem començat a doblegar – les i a fer triangles equilàters de 12 cm.  

Després de tenir tots els triangles necessaris fets hem començat a muntar l’estructura del pont.

Primer hem enganxat 3 triangles i em format una filera. Després hem enganxat 3 triangles més i hem fet una altra filera. Les dues per separat.

Tot seguit hem començat a enganxar les fileres per dalt i per sota de la següent manera:

– Hem agafat una de les fileres de 3 triangles i amb silicona, hem enganxat una canya de 12 cm al vèrtex superior i vèrtex inferior de cada triangle de la filera. En total 7 canyes.

Després hem unit l’altra filera de 3 triangles amb l’altra filera de 3 triangles i 7 canyetes de la següent manera:

– Hem agafat la filera de 3 triangles que no havíem tocat i hem començat a enganxar.

Hem agafat la silicona i li hem col·locat una mica a la canyeta del vèrtex superior del triangle del mig. Després li hem ficat silicona a les altres canyes que surten del vèrtex superior dels altres 2 triangles. Tot seguit li hem col·locat silicona a les canyetes que surten dels 2 vèrtexs inferiors de cada triangle. Després hem agafat la filera que només contenia 3 triangles i l’hem ajuntat amb la filera de tres triangles i 7 canyetes untades en silicona.

Quan hem acabat de fer el pont hem agafat un tros de cartró i l’hem tallat de tal manera perquè càpiga en el pont. De tal manera que també resortis una mica per les entrades del pont. Després d’això hem agafat dos cadires i les hem posat una mirant a l’altra, i després hem col·locat el pont de tal manera que es subjectes gràcies a les dos cadires. I hem posat diferents tipus de pes a sobre del pont per veure quant resisteix.

Després de veure que el nostre pont de canyes era prou resistent li vam fer unes modificacions de la següent manera:

Vam agafar 3 canyes més de 12cm i las vam enganxar amb silicona de manera horitzontal per la part superior del pont d’aquesta manera. Això implica que el pont pugui resistir de maera més eficaç.

Un cop acabat les nostres modificacions vam seguir font proves de manera que cada cop posaven objectes més pesants per a veure si aguantava el nostre pont. Vam poder veure que aguantava de manera correcte i resistents. No vam fer cap foto ja que la bateria del mòbil sen va acabar.

Tot seguit vam fer una segona modificació de manera que enganxaven 2 canyes amb silicona en diagonal per la part superior de pont. De la següent manera. Vam poder observar que al col·locar varis objectes com ara, un martell, una clau anglesa… el pont resistia.