Ahir, dimecres, va venir una biòloga professional, la Constança Morén. Ella treballa al Clínic, en un centre de recerca. Va venir a fer una xerrada sobre la carrera científica i sobre aquest orgànul mitocondri.

Va començar a parlar sobre la carrera científica. Ens va explicar que ella treballa en un equip multidisciplinari on els caps són els homes i no les dones. En el seu equip cada persona té diferents rols de treball. Però tots treballen en el mateix laboratori de recerca. També va comentar que per fer la carrera científica has d’estudiar molt any, primer has de començar amb el curs normal, tot seguit passes a fer el màster i per acabar et treus el doctorat.

Hospital clínic

Després d’aquesta breu explicació sobre la carrera, va introduir-nos els mitocondris. El seu origen és d’un bacteri que es va internalitzar amb una cèl·lula osta i al final van formar una simbiosi, ja que, es necessitaven una a l’altre per poder sobreviure. El mitocondri se situa en el citoplasma d’una cèl·lula. Les seves funcions són produir ATP, calor… També s’encarrega de l’homeòstasi de calci, dels metabòlits, i de l’apoptosi. Els mitocondris es poden veure afectats pel fum del tabac, pels pesticides i els antibiòtics, debilitants fins que poden provocar la mort, mal d’oïda, ceguera…