A classes passades de química ens van proposar dos experiments els primer era la pluja d’or l’objectiu era visualitzar o reproduir una reacció de precipitació ràpidament i lentament. I observar les característiques del sòlid format. A mesura que anavem avançant en l’experiment haviem de completar un informe sobre aquest.

Resultat d'imatges per a "pluja d'or experiment"

En primer lloc haviem d’apuntar els materials utilitzats, que no van ser pocs, ja que l’experiment requeria molts pasos. Tot seguit vam escriure el procediment. Després les preguntes a resoldres i algunes imatges. Les imatges havien de ser sobre els pasos que anavem fent a mesura que avançavem, totes les imatges tenien una petita explicació sota.

L’informe va quedar força bé:

Hem pogut comprovar que quan juntes dos reactius incolors la reacció pot ser un producte color. Això és perquè aquest és un producte totalment nou i no té perquè ser incolor com els altres dos reactius. 

Ha sigut tot molt dinàmic i molt senzill d’executar. M’esperava que la reacció fos més impressionant però ma sorprès molt el producte final.

Ph:

La següent pràctica era la pràctica del Ph consistia en agafar varis productes i afegirlis una substància i veure com reaccionaven tots:

Substància Fenolftaleïnataronja de metilpaper tornasolsensor phcaracter
aiguatransparenttaronja86,71Neutre
suc llimona transparentvermell fluix33,37Àcid 
coca colatransparentvermell83,51Àcid
llettransparenttaronja87,41Neutre
iogurt llimonatransparenttaronja75,16Àcid 
suc fruitestransparenttaronja34,54Àcid
vinagre transparentvermell43,90Àcid