Els alumnes de tercer vam anar a una exposició temporal de realitat virtual, The Zone of Hope; es troba al carrer dels Arcs, 5 (a Barcelona). Es tracta d’una experiència de realitat virtual, on pots viure les conseqüències del canvi climàtic.

En arribar, ens van explicar en què consistia l’activitat. Després vam fer grups de vuit, per entrar de quatre en quatre a l’activitat. Van ser 15 minuts, i em va agradar molt! Era una experiència 4D, per exemple, quan nosaltres vèiem que érem a un glaçar, sentíem fred; també quan vèiem un desert, sentíem calor. També vam veure una situació molt propera: la plaça Espanya l’any 2093. Si voleu saber com és, aneu-hi! L’entrada és completament gratis, i teniu temps fins al 20 de gener de 2019.

Després d’aquesta activitat, amb els mateixos grups, vam fer unes activitats fora del recinte, amb unes tablets. Era una activitat d’orientació, on havíem de trobar diferents punts marcats en un google maps. Allà hi havia informació sobre el canvi climàtic, i algunes activitats interactives per cada punt, com enregistrar un vídeo explicant què podem fer per detenir aquesta catàstrofe.

Crec que no sóc l’única si dic que aquesta activitat m’ha fet prendre consciència del que estem fent amb el nostre planeta. En sortir de l’experiència realitat virtual, tots estàvem una mica en xoc. A més, en acabar aquesta primera activitat, ens vam comprometre tots en fer alguna cosa per què això canviï.