Avui, divendres 23 de novembre, ha vingut una voluntària de l’ONG Open Arms, Ayelén, a explicar-nos bàsicament el que fan els socorristes que es presenten voluntaris per salvar vides.

Desenes de milers de refugiats a l’any arriben a les costes mediterrànies. Aquesta ONG, juntament amb l’ajuda d’altres que es troben a altres països, salven la vida d’aquestes persones. Surten de casa seva per pobresa, discriminació sexual, guerres… i venen amb l’esperança i la il·lusió de trobar una llar segura on poder viure i tenir una vida normal. Però clarament no troben això. Poden estar mesos o anys acampant sense tenir recursos, sent discriminats i sense ningú que els ajudi.

El propòsit d’aquesta ONG és només salvar les seves, que ja és moltíssim. Òbviament mor molta gent davant seu, perquè no aconsegueixen salvar a tothom, o bé perquè hi ha molta gent mig cremada, ofegada, o morta per no menjar ni beure res en dies.

La xerrada, juntament amb els vídeos i les fotos que ens ha ensenyat aquesta noia argentina, ha canviat moltíssim la meva opinió sobre la situació de refugiats. Sempre he sapigut que hi ha gent que ho està passant fatal, que estan vivint en condicions crítiques. Però veure-ho (encara que sigui per vídeo) i escoltar a una persona que conviu amb aquesta gent ha estat una experiència totalment diferent.

Ja ho tinc clar, proposaré al meu pare i a la meva mare donar diners per aquesta ONG, per salvar vides!