Què es?

El coronavirus és un virus. Es diu”corona”, per la forma com apareixen al microscopi electrònic, ja que és molt semblant a una corona. Els coronavirus són una família de virus que produeixen fonamentalment infeccions respiratòries. Es tracta d’una mena de virus present tant en humans com en animals.

El coronavirus té diferents símptomes. Els principals solen ser:

  • Secreció i degoteig nasal
  • Tos
  • Fatiga
  • Mal de coll i de cap
  • Febre
  • Esgarrifances i malestar general

Causes:

Els coronavirus es transmet entre humans, però fins avui es desconeix l’origen d’aquests virus. 

Com en altres virus, quan es transmeten en humans, el contagi es produeix generalment per via respiratòria, a través de les gotetes respiratòries que les persones produeixen quan tussen, esternuden o en parlar.

Tot sembla indicar que nou coronavirus, 2019nCoV, també conegut com coronavirus de Wuhan, té una procedència animal. De fet, els primers casos s’han relacionat amb un mercat d’animals vius de la ciutat de Wuhan, a la Xina.

Es creu que el coronavirus del SRAS(Síndrome respiratòria aguda greu) va tenir el seu origen en el ratpenat, saltant posteriorment a alguna altra espècie de petit mamífer, com la civeta, i finalment als humans.

Prevenció

Mantenir una higiene bàsica és la forma més eficaç d’evitar contreure aquest virus en els llocs en els quals existeix un major risc de transmissió, fonamentalment les zones del planeta en les quals s’han registrat casos.

Tipus

En els coronavirus humans, la gravetat pot variar substancialment entre un tipus i un altre.

Actualment hi ha algunes ciutats de la xina que estan tancades per aquest virus. I no poder sortir al carrer i anar a treballar. Els mitjans de transport també estan tancats i les persones no poden viatjar.

Mapa de coronavirus: