Els joves estudiants de la ciutat de Hong Kong lluiten i protesten pel seu futur. No estan d’acord amb el govern de la Xina, que és totalitari.

Les lleis sovint retallen les llibertats civils que tenien els ciutadans d’Hong Kong. Els joves lluiten per aconseguir una democràcia més real.

Des de 1990 amb la Llei Bàsica no s’han produït els canvis que tots volien. L’article 23 dóna el control de la ciutat a Pekín i ells no volen. Els joves estudiants només poden protestar contra el govern amb les manifestacions al carrer.

Resultat d'imatges per a "MOVIMENT SOCIAL: ELS JOVES D'HONG KONG"
Resultat d'imatges per a "ELS JOVES D'HONG KONG"

Les protestes estan organitzades pel grup DEMOSISTO, dirigit per Joshua Wong que va ser el fundador del moviment de ”Scholarism” format pels estudiants de secundària i universitat al 2014, quan van començar les protestes i moviments socials. Els orígens del moviment estan en l’incompliment del sufragi universal a les eleccions del 2017.
Hong Kong havia estat una colònia britànica i l’any 1997 es va reincorporar a la Xina, El govern xinès va permetre que Hong Kong tingués dos sistemes de govern però això no és real.

Els joves al juliol de 2019 han tomat a manifestar-se perquè les coses no han canviat.
Durant un mes, dos milions de persones s’han manifestat en contra de la jefa de govern, Carrie Lam.
Els joves contimen demanant més democràcia. Això fa que només un 10% dels joves entre 18 i 29 anys vulgui ser xinès amb orgull.