Avui dia 23 de novembre estem fent el tancament de situació de SA_2_La_Mediterrània.

A la segona hora ens ha vingut a fer una xerrada l’ Avelyn, una voluntària d’Open arms.

Open arms és una organització que rescata els naufragis de pateres d’aigües internacionals. Tenen un vaixell més o menys gran amb els que rescaten els refugiats.

Molts d’ells, abans de creuar el mar, han d’anar a altres països (si viuen en un lloc on no hi ha costa). En aquests països, a la majoria, els torturen, maltracten, abusen d’ells, o els agafen d’ostatges en aquell mateix país.

L’Avelyn ens ha parlat sobre els perills als quals es veuen sotmesos la gran majoria de refugiats. Tots ells es creuen que en creuar el mar, els hi espera una vida plena i els seus problemes s’acabaran. Però els pocs que aconsegueixen arribar, si no s’han ofegat o cremat,  o bé els deporten o bé els fiquen en un camp de refugiats durant mesos, inclòs anys, fins que decideixen (amb sort) donar-los papers.

També ens ha explicat que, a mig rescat (quan ja tenien als refugiats a bord), els libians han parat a l’ orgatització d’Open arms amb armes i els han amenaçat. I inclòs han arribat a matar a refugiats.

Sincerament, em sembla PATÈTIC que estigui passant això i que almenys, el nostre govern, no faci res per impedir-ho. SOM UN PAÍS AFAVORIT i la nostra obligació com a PAÍS AFAVORIT és ajudar als països que no tenen la mateixa sort.