Nikola Tesla, un dels genis més incompresos del segle XX i de tota la història de la humanitat. Un geni nascut el 10 de juliol de 1856, mort el 7 de gener de 1943 i el seu càdaver trobat el 8 de gener de 1943.  I perquè un geni? Doncs perquè va inventar la corrent alterna. Fins aquí estem d’acord que aquest senyor era un geni, però si continuem investigant sobre la seva vida jo diria que no ha triunfat gaire.

Actualment ens queden MOLTS invents de Tesla, alguns que no estaven patentats però ara s’ha reconegut que ell va ser l’inventor. Alguns d’aquests invents són:  la ràdio, la corrent alterna o el comandament de la televisió.

Fins i tot té una empresa al seu nom, però, el seu èxit és exactament com ell somiava? La resposta és rotunda, no. Ell volia que l’electricitat fos gratuïta, accessible per a tothom, inalàmbrica… Però ja se sap, si ets un inventor sense ambició  en un món d’accionistes ho tens cru. Està clar que els empresaris  faràn el possible per enriquir-se sense preocupar-se dels demès.

I com haguès sigut el món si Tesla haguès triunfat? Aquesta resposta l’hauria de respondre una historiadora, jo des de la ignorància ho puc intentar: Les empreses hauríen trobat una altre manera de cobrar-nos pern l’electricitat, aquest es l’esperit del capitalisme.

Per concluir, Tesla va ser una persona brillant i un personatge importantíssim per la nostre història.  La pena fou que no sapigué gestionar bé les seves patents ni accions i acabà morint sol, pobre i enamorat d’un colom blanc.

L’ultima foto que es té de Nikola Tesla

 

Totes les dades del text han estat extretes dels dos audios i els dos articles del moodle.