Valoració audiovisual Reforma i Contrareforma

A la situació 404_Identitats vam fer un audiovisual a socials sobre la Reforma i la Contrareforma. El meu grup i jo, vam fer un vídeo amb Playmobils que representaven els personatges més importants del S. XV, XVI i XVII, els quals van protagonitzar el tema tractat.

Aquest és el nostre audiovisual, espero que us agradi:

El nostre audiovisual va ser una interpretació de la Reforma i la Contrareforma, amb Playmobils. Crec que és un vídeo molt original per la idea de poder fer tota la representació d’una època amb uns ninots i amb la tècnica de l’stop-motion.

La introducció del vídeo és força bona, ja que es diu quin serà el tema i ensenya la forma amb la qual es farà.

Al principi del vídeo parlem de la Reforma i s’ensenya una escena de com es produeix el canvi de mentalitat a la gent per dir que l’Església catòlica està fent alguna cosa malament.

Ens centrem molt en el Luteranisme, donant-li un protagonisme força extens quant a temps però a la vegada necessari per explicar tot el que va ocórrer al moment. Dins el Luteranisme parlem de:

  • Quan comença i on.
  • Per què comença.
  • Les conseqüències

Això per a resumir una mica, ja que com he dit, hem donat molta importància a aquest moviment i li hem donat molt temps.

Per al Calvinisme i l’Anglicanisme també ens centrem força. Al Calvinisme expliquem que Joan Calví marxa del seu país i com es desenvolupa el seu moviment a partir d’exposar les seves idees sobre l’església.

Sobre l’Anglicanisme ensenyem com Enric VIII intenta divorciar-se però per culpa del Papa no pot i quines conseqüències té aquest NO de part de l’Església.

Després fem una escena dedicada a la Contrareforma, concretament, al Concili de Trento i què és el que suposa aquest concili contra-protestant. Probablement és l’escena més fluixa de tot el vídeo per la dificultat de fer entendre una cosa com aquesta, però gràcies a l’àudio s’acaba d’entendre amb l’explicació.

També parlem de la Inquisició i algunes altres coses que van sorgir de la Contrareforma, però aquest cop ho fem a partir d’imatges que vam cercar i editar.

Espero que us hagi agradat el vídeo i que n’hàgiu après sobre el tema!