Novel·les distòpiques

Títol de l’obra: Mecanoscrit del segon origen

Època històrica: No s’indica l’època històrica, però a tots els capítols trobem la referència TT/1, TT/2… al costat del títol. Vol dir el temps transcorregut, 1 any, 2 anys…

Autor/a: Manuel de Pedrolo

Breu resum/Opinió: L’obra comença quan una nau extraterrestre extermina tota la gent que hi ha a la Terra, menys la gent que en el moment de la matança està sota l’aigua. A partir d’aquell moment l’obra s’explica des del punt de vista d’una noia de 14 anys que rescata a un nen de 9 i espera a ser més gran per a tornar a poblar tot el món. Aquest va ser un llibre que em va agradar molt. Era una idea molt original en què l’autor desenvolupa molt bé un context completament distòpic.

Títol de l’obra: Els Jocs de la Fam

Època històrica: L’Era de Panem (data ficticia)

Autor/a: Suzanne Collins

Breu resum/Opinió: Aquest és el primer llibre d’una gran trilogia. En el món fictici de Suzanne Collins, Panem, per culpa d’una passada guerra, està dividit en 12 districtes i una capital, el Capitoli.

Cada anys, un noi i una noia d’entre 12 i 18 anys, de cada districte (és a dir 12 nois i 12 noies) és enviat a una arena a matar-se amb els altres i ser el campió, aleshores viure tota la vida amb luxes.

La Katniss Everdeen és l’escollida del districte 12 per anar a l’arena. La protagonista viurà moments que a tots se’ns quedaran gravats i no oblidarem.

Aquesta és probablement la meva novel·la preferida. És una obra d’art en què l’escriptora idea una distopia que a tots ens arriba ben endins després de llegir-la.

Títol de l’obra: Divergent

Època històrica: No es diu l’època, però es diu que és un distòpic futur de la ciutat de Chicago.

Autor/a: Veronica Roth

Breu resum/Opinió: Aquest llibre també és el primer d’una trilogia.

Divergent és la història del procés de maduresa d’una noia de setze anys que s’anomena Beatrice. La Beatrice viu a un Chicago distòpic que està dividit en 5 faccions: Franquesa, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició.

Als setze anys, els joves han de prendre una decisió molt important per a les seves vides: escollir quina és la facció a la qual volen formar-ne part.

La Beatrice viu una gran quantitat d’aventures relacionades amb els problemes entre les faccions que probablement a tots ens han agradat molt.