Debat pel·lícula “Die Welle” (La Ola)

Avui, dia 25 d’octubre del 2019, hem acabat la situació d’aprenentatge de Mens sana in corpore sano i per tancar la situació hem vist una pel·lícula alemanya anomenada “Die Welle” (La Ola en castellà).

Aquesta pel·lícula era una reflexió política sobre les dictadures i els totalitarismes.

Un professor ha de fer unes classes sobre l’autocràcia durant una setmana en què es treballen aspectes culturals.

Aquest professor, en Rainer Wegner, comença a explicar el que és una dictadura i un règim totalitari. Els alumnes es comencen a animar i a posar-se en un paper d’alumnes durant una dictadura, on en Rainer és el seu líder. N’hi ha una noia per això, la Laura, que li agrada el tema de l’autocràcia, però creu que el professor s’està passant amb la broma de representar un règim totalitari. I n’hi ha un altre alumne amb força problemes personals i familiars que està molt convençut d’aquest moviment que està promovent en Rainer Wegner, aquest noi es diu Tim.

El lema que el professor fa servir per promoure aquest moviment és: «El poder mitjançant la disciplina, força mitjançant la comunitat, força a través de l’acció, força a través de l’orgull». Amb aquest lema aconsegueix fer que un grup de nois i noies no gaire convençuts de què és l’autocràcia, acabin sentint que aquest moviment és real. Durant la setmana del projecte el grup rep un nom, l’Onada, i fins i tot adopten una salutació.

Els alumnes que formen part de l’Onada es converteixen en radicals del moviment i de mica en mica acaben per cometre vandalismes i arribar a les armes.

Nosaltres hem fet un debat sobre aquesta peli i els problemes que podria comportar si el què passa a l’Onada passés de veritat. També hem parlat de política, ja que com sabreu aquests dies s’estan produint manifestacions en contra a la sentència als presos polítics i als Jordis, doncs resulta que durant aquestes manifestacions s’han produït diferents esdeveniments on més d’un grup de persones es posaven a cantar diferents cants franquistes. I hem dit, que si hi ha gent que és capaç d’avui en dia fer coses com aquesta, és podria donar un altre règim totalitari o una dictadura en un futur.