L’objectiu d’aquesta activitat és conscienciar-nos de què tota decisió té les seves conseqüències i, per tant, que hem d’estar preparats/des per prendre decisions autònomes i responsables enfront de situacions que poden ocasionar un risc per a la nostra salut o la dels altres.

A la vida ens trobem constantment en situacions en les quals és necessari que prenguem una decisió. Per tal que et sigui més fàcil prendre-la et plantegem un possible mètode per estar més segur/a de què la nostra decisió és la més apropiada.

1. Pensem en la situació que se’ns planteja.

2. Pensem en totes les possibles alternatives tenint en compte els pros i contres que comporta cadascuna de les decisions (si pot ser, recull informació rigorosa al respecte).

3. Procurem prendre la millor decisió, en el moment concret, dintre del possible.

4. Valorem les conseqüències reals de la decisió presa.

5. Finalment assumim les responsabilitats.

Inici: Divendres

És un divendres qualsevol d’una setmana corrent. Han acabat les classes i tinc ganes de passar-m’ho genial. El vespre se’m presenta amb diferents opcions de diversió. Sóc la protagonista d’aquesta història i haig de triar què vull fer en les diferents situacions que se’m proposen.

Resultat d'imatges de entrenamiento de futbol femenino

He decidit quedar amb el meu grup per fer alguna activitat de les que més ens agraden, jugar a futbol. Hem estat 2 llargues hores entrenant, ha sigut una activitat molt entretinguda i m’ho he passat molt bé, com de costum. Sempre que fem alguna cosa totes juntes és un no parar de riure i el temps passa volant. Ja són les 22h i decidim anar a sopar totes juntes a una granja-cafeteria que hi ha allà a la vora.

Resultat d'imatges de bocata y refresco

Estem sopant amb entrepans, patates fregides i refrescos. S’està fent tard i acordem marxar en 20 minuts. En aquell moment entra el grup més popular de la classe acompanyat de nois i noies més grans. Nosaltres continuem a la nostra taula però de sobte, una de les noies (la Laura) li demana una cervesa al cambrer i li ensenya el carnet d’identitat.

Imatge relacionada

Alguns/es del grup han començat a beure de la cervesa mentre canten la cançó d’aniversari. Nosaltres hem de marxar i ens aixequem de la taula, en passar pel costat de l’altre grup un noi de la classe ens ofereix cervesa. Totes rebutgem l’oferiment però ell continua insistint dient-nos que hem de celebrar que la Laura avui ha fet els 18 anys… Nosaltres, amablement, la tornem a rebutjar. Ell, però, no es cansa d’insistir. Finalment li deixem clar que no bevem, per tornar a rebutjar el seu oferiment. Ell sembla que ho entén i finalment ens acomiadem i marxem cap a casa.

Ha sigut un dia molt entretingut i divertit, però també llarg. Tot i això, decidim acabar de rematar el dia, i ens n’anem totes a dormir a casa de la Gina. Ha estat un divendres molt complet.