Harry Houdini, de nom veritable Erik Weisz, era un il·lusionista i escapista austrohongarès nacionalitzat nord-americà. Un dels escapaments clàssics que s’associen amb Houdini és ‘la metamorfosi’, que tant en l’època com en el futur inspiraria múltiples variants. L’il·lusionista era lligat i introduït dins d’un sac, i al seu torn dins d’un bagul; tot això era lligat i subjecte amb cadenats. Llavors una ajudant pujava sobre del bagul, aixecava una cortina i 3, 2, 1 … a l’instant següent la cortina baixava mostrant a un Houdini alliberat en el lloc que ocupava l’ajudant. Llavors s’obria el bagul i es deslligaven totes les cordes del sac per mostrar a l’assistent dins de la caixa: tots dos s’havien intercanviat o metamorfosat amb el millor art de la màgia. Aquest nombre segueix sent espectacular avui dia quan s’executa amb destresa i habilitat. Es creu que Houdini va executar aquest nombre més de deu mil vegades en tota la