Els alumnes de 1r van anar a esterri d’Aneu el dia 18 fins al 21 d’abril, per aprendre molt més de la natura  

La llegenda del Castell de València

Hi havia dos caçadors que van anar a la muntanya a caçar animals. Hi havia moltes persones assegudes menjant i els dos caçadors van dir:

Per què esteu aquí menjant si podeu anar a caçar? La gent es va enfadar perquè no els hi va agradar la pregunta. Quan estaven a la muntanya els hi va caure un llamp i es van convertir en una roca. Aquestes roques segueixen a la muntanya.

 

La bruíxula ens ajuda a orientar-nos, ja que ens marca el nord.

El sol surt per l’est i es pont el sol.

 

La història de Pirene:

Pirene és una dona molt guapa, era filla de un alcalde. Un gegant la volia matar, ella es va assebentar que el gegant la volia matar i per això es va amagar en un bosc. El gegant ja sabia que la Pirene estava en aquell bosc. Per això va cremar el bosc. Pirene estava en aquell bosc patint i estava cridant molt fort. Hércules passava per allà i va escoltar els crits de la Pirene i va veure el bosc cremant-se, va entrar al bosc ràpidament. Pirene es va morir en els seu braços. Per això Hèrcules va fer una tomba molt preciosa perquè Pirene era molt guapa, va fer una tomba de tot Pirine. I en aquell lloc on Pirene va morir li va posar el nom Pirineus.

 

Segon dia: El animal que vam trobar mort va ser un Cabirol.
Nosaltres per calcular el cabal d’un riu, vam tirar un bola i vam cronometrar el que trigava a arribar a un altre punt.

Mapa : https://www.google.com/maps/d/edit?mid=17zDmVNvG_UqemCPY8_T06-SDdWk&ll=42.62334959929943%2C0.9995619416043837&z=13