Per començar la segona situació del primer trimestres, “SA_302_La mediterrània: un mar de cultures”, hem vist una musical gravat titulat Mar i cel.

Aquesta tractava d’un grup de moriscos desterrats viatjant en un vaixell fins a l’Alguer a Itàlia, i que tenien uns presoners cristians, els quals eren els que les havien desterrat. El capità s’enamora d’una de les persones peró no poden estar junts perquè és pecat. Al final els cristians agafen el lideratge del vaixell i maten a tots els moriscos menys al capità. Un dia estan a punt de penjar d’una forca al capità i la Blanca intenta mater-se a ella mateixa. Solten a en Said i la Blanca el va a abrasar. El pare de la Blanca en comptes d’escoltar la seva proposta mata a en Said i la Blanca es clava un punyal.

El musical m’ha agradat molt peró crec que hauria sigut més impactant si l’haguéssim vist en directe al teatre.