THE HOPE ZONE

Dilluns passat van anar tot el curs a fer una activitat de realitat augmentada sobre el canvi climàtic, aquest es diu “the zone of hope”

A primera hora del matí vam sortir de l’institut i vam anar caminant fins a la plaça sant Jaume. Un cop allà vam esmorzar i ens vam dividir en 2 grups, primer vuit persones vam entrar en una sala on ens van explicar les normes de funcionament de l’activitat. Ens vam dividir amb dos grups de quatre persones i un dels grups vam entrar en una sala on ens van equipar amb unes motxilles, unes ulleres, uns auriculars i unes polseres que eren sensors. Tot seguit ens van calibrar les ulleres i vam començar l’experiència. El primer que vam veure va ser una sala tota blanc, de sobte del fons de la sala va aparèixer una altra persona, que anava vestida com nosaltres i ens va explicar que ella era la violeta i que ens acompanyaria durant tot el recorregut. Una porta ens va portar fins als pols i la Violeta ens va explicar el preocupant problema de les degelacions. Després vam passar a una sala on hi havia un despert i ens va explicar que allò antigament era llac però que amb el temps s’havia assecat. Després vam passar a la cúpula del centre comercial les Arenes, es podia veure tota plaça Espanya inundada per culpa de la degelacio i una mena de màquina ens indicava que havíem de pujar per un assessor. Seguint les ordres de la Violeta vam pujar a l’assessor i vam arribar una sala on feia molta calor, la Violeta ja tenia quasi setanta-dos anys i estava molt cansada. Per la finestra es podia veure un desert molt calorós. En acabar l’activitat ens van treure tots els sensors i llavors vam veure un video molt interessant. Vam llegir unes propostes i ens vam comprometre a fer uns actes per poder evitar el que la Violeta ens havia mostrat.

Quan els dos grups vam acabar vam fer una activitat al carrer no tan interessant.

La veritat és que aquesta activitat em va sorprendre molt, tant la part de programació que comporta fer tot aquesta visita com el tema que tracta, perquè és un problema que tothom veu molt lluny però en realitat ja està passant.

← Entrada anterior

Entrada següent →