Durant aquests últims mesos a tutoria em estat parlant sobre un tema que ens ha interessa bastant. Em treballat amb un llibret titulat “entre canyes i petes”. Per finalitzar aquesta activitat em fet una fitxa decidint la nostra pròpia història. Amb diferents opcions triaves unes altres fins a arribar a un final. Depèn de les decisions que prenguéssim tindries una història o una altra.

Primer de tot la Núria en ha projectat a la pissarra 4 opcions d’activitats per fer un divendres a la tarda. Jo he escollit la C, aquesta ens proposava anar a passar la tarda al parc amb els nostres amics. Un cop triada aquesta opció la fitxa ens ha dirigit fins a la situació 3, aquesta ens posava en la situació de que anàvem amb un grup d’amics al parc, al cap d’una estona un grup de nois i noies més grans se’ns assentaven al costat i començaven a veure i a fumar. Després un dels membres de l’altre grup és liava un porro i ens l’oferia. En la fitxa ens demanava que explicàssim com reaccionaríem; jo el que faria és dir que no, ja que no tinc ganes de consumir drogues i menys de gent que no conec i em mouria una mica, ja que no vull que el fum s’em acosti. Llavors un dels amics del meu grup te el dubte de si acceptar la droga o no, jo molt convençuda li diria que fes el que vulgui, ell és responsable dels seus actes però que pensi en les conseqüències que pot tenir i que jo ja le advertit. Després d’aquesta intensa estada al parc decidim anar a la granja del barri a fer un berenar-sopar, comprem unes patates, uns entrepans i refrescos. Passada una estona veiem que a la taula del costat un grup de nois i noies del nostre institut celebren l’aniversari de la Laura, la qual fa 18 anys. EL grup d’amics de l’aniversari demanen unes cervese per celebra-ho. Nosaltres ens disposem a marxar quan un dels nois m’ofereix una de les cerves. Jo, òbviament, rebutjo aquesta oferta dient-li que no m’agrada la cervesa. No em sento ni be ni malament en dir aquestes paraules, ja que en una situació així he de fer el que jo vulgui. Ell sense dir res mes, torna a girar-se cap a la taula on són els seus amics i es pren la cervesa tranquil·lament. Després d’aixo un altra persona del grup ens ofereix anar a una festa que es fa en una estona. La meva colla d’amics i jo acceptem, però jo abans de dir que si truco a la meva mare/pare per informar-los i preguntar sobre la festa de la Laura. Els meus pares i els dels meus amics accepten i ens deixen anar plegats a la festa. Unes hores més tard, ja a la festa, no em noto a gust, ja que hi ha molta gent borratxa i drogada. Una amiga em convens de que em quedi una estona mes i en aquell moment es comença a liar amb un que quasi ni coneix. EN veure que la meva amiga ja no em fa cas i que jo no m’ho estic passant bé decideixo marxar cap a casa. Just en arribar a la porta una noia comença a cridar el meu nom perquè vagi a ajudar a la meva amiga, aquesta està a terra molt marejada i amb ganes de vomitar. Uns segons més tard una noia més gran ens ofereix portanr-nos en cotxe fins a casa. Davant d’aquella situació decideixo agafar la meva amiga i anar fins a un lloc més tranquil. A la noia que en ofreix portar-nos en cotxe li dic que no perquè mai em pugaria a un cotxe d’una desconeguda i menys en una nit de festa. M’espero que la meva amiga es trobi millor i finalment anem les dues caminat fins a casa.

Després de passar per aquesta experiència simulada he arribat a la conclusió que en el dia a dia has de prendre decisions rapidament i que has de pensar en les conseqüències dels teus actes, ja que després les hauràs d’assumir.