Avui 11-11-2019 hem fet una presentació sobre les “Trinxeres” de la Primera Guerra Mundial. Vam parlar sobre el soldats de aquella epoca i em vaig adonar que la vida del soldats es molt forta i dura. Els soldats es despertaven en les seves trinxeres, no esmorzaven gaire, i només despertar-se ja començaven a disparar-se amb els enemics, es passaven tot el dia a la trinxera resant perquè no els hi donessin cap bala, es passaven dies, setmanes inclús mesos en les trinxeres, i quasi sense menjar res en tot el dia, i dormint molt poc.  Tambè vam parlar sobre les mascares anti-gassos. Una companya meva va dir coses molt interesant sobre 24 de desembre de 1914, diu que, la treva va començar el 24 de desembre del 1914 quan les tropes alemanes varen començar a decorar les seves trinxeres i varen continuar amb la seva celebració cantant nadales, especificament Still Nachte (nit de pau). Els britànics en les trinxeres de l’altre banda varen contestar amb nadales en inglés. Va ser una nit silenciosa amb cerimònies d’enterrament amb soldats d’ambdós costats del conflicte, plorant per les seves pèrdues i mostrant-se respete entre ells. Per mi va ser molt ineteresat perque jo no celebro al Nadal.