Aquesta pel·lícula és sobre la Guerra Freda, la Guerra Freda va ser un model de relacions internacionals que va desenvolupar-se després de la Segona Guerra Mundial, fonamentat entre els blocs antagònics liderats pels Estats Units i la Unió Soviètica amb els seus respectius aliats. Aquest fenomen es va iniciar després de la Segona Guerra Mundial (1945).

Premis que ha guanyat aquesta pel·lícula:

1964: 4 nominaciones al Oscar: Mejor película, director, actor (Peter Sellers), guión
1964: Premios BAFTA: Mejor película, Film británico y Dir. artística (B&W). 6 nominaciones
1964: Círculo de Críticos de Nueva York: Mejor Director
1964: Sindicato de Directores (DGA): Nominada a Mejor director
1964: Sindicato de Guionistas (WGA): Mejor guión comedia

La part que més m’ha agradat és quant a l’avió li ataquen i el pilot estan tranquils ajuden al fet que al l’avio torni a estar millor. Ami si m’ha agradat la pelicula perquè explica la dura vida dels pilots de molt soldats, ja que el polítics i els presidents no fan re, els soldats s’asacrifiquen la seva vida pel seu país.