Sóc un noi al qual li agrada molt llegir, sobretot m’encanten les novel·les distòpiques. A continuació us deixo les meves tres preferides, amb resum de cada una d’elles.

Obres literàries distòpiques

1.

Època històrica: 2024

Títol de l’obra: El corredor del laberint.

Nom de l’autor/a: James Dashner

Breu resum argumental:  Quan el protagonista Thomas es desperta, veu que està tancat dins d’un ascensor que va ascendint i no recorda qui és, ni tampoc res del món exterior. El lloc on ha arribat es diu la Clariana. Aquest espai està envoltat de murs molt alts que impedeixen escapar de la zona, és a dir un laberint. Al matí els murs s’obren i donen pas a un immens laberint. A la nit les portes es tanquen i dins del laberint apareixen unes criatures agressives anomenades grius. Quan s’obren les portes, han de sortir un grup de nois que es diuen corredors, que memoritzen el laberint per tal de veure si en troben la sortida. En Thomas i els seus companys són un d’ells i ho hauran d’intentar.

Imatge relacionada

2.

Època històrica: 200-25 BDD  before the Dark Days). Aquesta línia de temps utilitza una forma no oficial del sistema del calendari per tal de proporcionar una referència en relació amb els esdeveniments en la trilogia.

Època històrica: 1984

Títol de l’obra: 1984

Nom de l’autor/a: George Orwell

Breu resum argumental:  En el futur el món està dividit en tres superpotències que es veuen sotmeses en una guerra eterna. En una d’elles, la societat viu sota  un estat policial i és espiada constantment per un dictador totalitari conegut com el Gran Germà. La ciutat està plena de càmeres de vigilància. La llengua local ha reduït les paraules i transformat el significat d’aquestes perquè la gent no pugui pensar res fora de l’establert. Davant d’això una parella pretén trobar un lloc sense càmeres per a tindre intimitat…

Resultat d'imatges de 1984

3.

Època històrica: 2044

Títol de l’obra: Ready Player One

Nom de l’autor/a: Ernest Cline

Breu resum argumental: Wade Watts és el protagonista. I li encanta el videojoc d’OASIS el qual és cada vegada més ombrívol món real. S’assegura que amaga les diabòliques peces d’un trencaclosques que condueix a una fortuna incalculable. Les claus de l’enigma estan basades en la cultura de finals del segle XX i, durant anys, milions d’humans han intentat trobar-les, sense èxit. Tot d’una, Wade aconsegueix resoldre el primer trencaclosques del premi, i, a partir d’aquest moment, ha de competir contra milers de jugadors per aconseguir el trofeu.

Resultat d'imatges de ready player one libro