Avui els alumnes de 3r ESO hem fet una sortida a Zone of Hope relacionada amb el canvi climàtic. Primer, quan hem arribat, ens han explicat les activitats que faríem.

Resultat d'imatges de zone of hope

Tot seguit ens han introduït una mica el canvi climàtic i ens han dit que si no canviem res d’aquí poc, podríem patir, unes conseqüències desatrosses. Ens han dit que concretament el canvi climàtic el nom utilitzat per a referir-se a la variació global del clima de la Terra. Durant la seva història el nostre planeta ha sofert nombrosos canvis climàtics, però tots ells a causa de fenòmens naturals tals com les variacions en els paràmetres orbitals de la Terra, l’impacte de meteorits o canvis en la circulació oceànica entre d’altres.

Resultat d'imatges de zone of hope

En l’actualitat hi ha nombroses evidències que indiquen l’inici d’un canvi del clima, però aquesta vegada a causa de l’acció de l’home amb la crema d’una gran quantitat de combustibles fòssils.

La millor activitat ha sigut la de les ulleres de realitat virtual. Ens hem posat les ulleres i ens han dit que seguíssim al guia que també en tenia d’unes. Quan et posaves les ulleres, et veies a tu mateix com una mena de robot blanc futurista. A mesura que avançaves en la visita virtual t’anaven passant imatges sobre com estria el planeta d’aquí uns quants anys si no el comencem a cuidar. I la veritat feia por…

Resultat d'imatges de zone of hope
Pl. Espanya
Imatge relacionada
Casquet polar

En conclusió, si no volem que el nostre planeta en faci pagar per totes les males passades que li hem fet passar, hauríem de començar a cuidar i a responsabilitzar-nos del nostre planeta. És el que ens dóna oxigen, els que ens proporciona aliments, aigua, un lloc on viure… Capteu que sense la terra no hi hauria res del que tenim ara? Aleshores, si us plau, fem el pas. O el farà ella.