El primer dia:

Vam fer una prova d’orientació amb una  brúixola, un mapa i un GPS. La brúixola ens va servir per saber on es trobaven els punts cardinals.

Després ens van explicar la llegenda sobre el castell de València d’Àneu i els canals d’aigua que hi ha per la part interior de les muntanyes. Aquesta llegenda diu que fa molts anys hi havia un castell i que molts imperis el volien conquerir.  Uns homes van rodejar el castell però la reina va sortir al balcó i els va tirar una capsa de truges. El castell es va mantenir sense que ningú els hi pogués treure les vistes.

 El SEGON DIA:

Vam anar al bosc del Gerdar per treballar la flora i la fauna d’aquest bosc. Vam estar cridant ocells amb un altaveu i escoltant els diferents sons dels ocells. Quan vam  tornar cap a la casa de colònies vam veure un cabirol mort.

Resultat d'imatges de esterri d'àneu Bosc del Gerdar

TERCER DIA:

Vam anar al Parc Nacional d’Aigüestortes amb un taxis tipus “quatre per quatre” a treballar la flora i la fauna  i vam fer un dossier.

Després ens van explicar la història de Pirene i el Pirineus:

Fa molts anys a la Península Ibèrica hi vivia un rei que es deia Tubal. Aquest rei tenia una filla, Pirene. Gerió i Tubal van lluitar però en Gerió va guanyar i es volia quedar amb el tro. Aquest es  volia desfer de Pirene per poder governar. Pirene es va amagar al bosc que anava des del cap de creus fins a Galícia. Gerió va cremar el bosc. Pirene va demanar ajuda cridant i Hèrcules la va sentir. Hèrcules la va tenir en braços però al cap de poc Pirene va morir. La va enterrar on ara li diem Pirineus.

QUART I ÚLTIM DIA:

Al matí vam haver de mesurar el cabal i la velocitat d’un riu. Portaven botes, metres i una pilota de fusta per llençar-la i calcular. La velocitat en la que trigava a caure, Vam dinar allà i vam marxar cap a Barcelona.