Preguntes:

Que explica la llegenda del castell de València d’Àneu?

Explica com Caterina Albert, es va quedar dins d’un castell fins l’últim moment alimenta’n-se gràcies a un camí secret que conduïa a un riu.

Quin era l’animal que estava mort al Bosc del Gerdar?
Un cabirol

Quina relació tenia Pirene amb els Pirineus i Hèrcules?
Un gegant volia matar a Pirene i la va intentar cremar al bosc, però Hèrcules va arribar i la va salvar, després d’això Pirene va morir i el seu estimat va prometre que li faria la tomba més gran del món. Aquesta tomba eren els Pirineus.

Quines dades són necessàries per mesurar el cabal d’un riu?
La profunditat, la llargada i la quantitat d’aigua per segon.

Que vem fer?

Al primer dia només arribar, vam anar directament a dinar. Després de dinar, ens van donar temps lliure i després vam anar a donar una volta per la muntanya per orientar-nos amb una brúixola i un mapa.
Després d’aquesta activitat vam berenar pa amb xocolata i ens van deixar 30 minuts per poder dutxar-nos i vestir-nos. Quan va acabar tothom de dutxar-se vam anar a sopar i després ens van deixar anar al poble.

El segon dia va ser més mogut. A les 10 vam anar al bosc del Gerdar, ens van explicar com saber l’edat d’un arbre i moltes coses més. Després, a les 12 vam esmorzar i vam seguir amb la ruta. Quan ja vam estar dinats, vam anar a la casa per fer uns tallers.
En aquells tallers ens van ensenyar els excrements dels animals i, amb fang; vam fer petjades dels animals.

El tercer dia va ser el més divertit per a mi. Només arribar al Parc Nacional d’Aigüestortes, vam estar veient els excrements dels animals per endevinar quins animals hi havia per allà. Després ens van explicar coses sobre roques i perquè servien, etc.
Ens van explicar tota l’història dels Pirineus; el mite grec i la història geològica.
Després vam anar a la neu i va ser super divertit. Perquè ens vam llençar per una baixada.

El quart dia va ser més relaxat. Vam anar al riu Son a mesurar el cabal que tenia. També vam estudiar els invertebrats del riu i els vam agafar.

Bé, la veritat és que jo no els vaig agafar perquè em feia yuyu.

Després vam tornar cap a Barcelona!

P.D: A les nits quasi no vam dormir

???