Dimecres de la setmana anterior vam anar tot 3r a la Facultat de Matemàtiques i Estadística a fer uns tallers.

Només arribar ens van fer una introducció sobre la Facultat, els projectes i el professorat. Aquesta xerrada va ser molt útil per a saber el motiu pel qual hi erem.

Després ens van dividir en dos o tres grups.

El primer taller que vam fer va ser un sobre l’IDESCAT. L’IDESCAT és una eina molt útil quan i volem cercar números o estadístiques. És com una mena de recopilació de diferents temes dins d’una pàgina web. En aquell taller hi havia una dona que ens explicava com podíem cercar dades concretes i precises amb el menor temps possible. Aquell taller es va fer una mica llarg.

El segon taller es deia STAT WARS. En aquell taller ens van posar quatre vídeos on hi havia diferents situacions on s’hi havia d’aplicar l’estadística. El primer va ser un d’una pel·lícula que es deia Black Jack. La primera escena d’aquell vídeo era un grup d’universitaris i un professor. El professor plantejava una qüestió, ell era un presentador d’un programa de guanyar diners. En aquell programa es plantejava una pregunta. Hi ha tres portes, en una d’elles sabem que hi ha un preciós cotxe i en les altres dos hi ha cabres. Les portes són anomenades amb números, Porta 1, Porta 2 i Porta 3; i els universitaris han de decidir quina escolliria. El professor li pregunta a un estudiant en concret i, aquest respon que escolliria la Porta 1. Després el professor li dóna una petita pista. En la Porta 3 hi ha una cabra; i a continuació li pregunta si vol canviar la porta. L’estudiant diu que no hi dóna una raó. En començar sense saber que la Porta 3 hi duia una cabra tenia un 33,3% que la porta 1 fos l’encertada. Però al saber que a la Porta 3 hi era la cabra tenia 66,6% d’encertar. Tot estadística.

El segon vídeo era una escena de la famosa sèrie “How I met your mother”. El protagonista, En Ted, va anar a una empresa per a trobar parella i es va creure que era mentida allò de trobar parella. I la cap d’aquella empresa li va demostrar que era veritat. Va agafar la calculadora i va començar a apuntar dades. Començà amb un número inicial que era el nombre d’habitants en Estats Units. I amb altres dades anava restant a aquell número inicial. Les dades eren coses com del número inicial quants eren homes, quantes eres dones més grans que ell, quantes tenien els mateixos interessos… Contra més diversitat més o menys possibilitats de trobar la persona indicada.