El dia 13 d’octubre, els alumnes de 3r de l’Institut Viladomat vam mirar la famosa pel·lícula IN TIME per parlar sobre el capitalisme i les desigualtats socials.
A la pel·lícula tot depen del temps que un té. La moneda internacional és el temps. Si et quedes sense també et quedes sense vida. El protagonista s’anomena Will Salas i ha de sobreviure amb Sylvia Weis, la filla d’un home amb molt de temps.
A la classe vam fer una activitat per parlar sobre el film.
Aquí es pot veure el que vam fer:
1 Com gastaries 24 hores?
Si em sobres el temps les donaria a caritat. També, podria fer una campanya de rol d’un dia per poder matar al demogorgon.
2 Com distribueixes la setmana.
He gastat unes 30 hores anant a l’escola, 64 hores dormint, 10 hores amb extraescolars, 17 hores menjant, 10 hores a l’ordinador, 8 hores mirant la tele, 18 hores amb els amics i 10 hores fent deures. Ara, em queden unes hores de temps lliure abans que la setmana acabi.
Capitalisme darwinià
És la divisió de classes socials (alta, mitjana, baixa), diferència entre pobres i rics. Va començar al nostre país a partir dels anys 50 amb la política del capitalista Miquel Alemany.
Riquesa distributiva
L’economia distributiva és el reconeixement que cada ésser humà és hereter dels resultats del treball de les generacions precedents. En resum, és la distribució de la riquesa amb relació el treball.
Continuació de la pel·lícula
podria ser que la pel·lícula acabi de la següent manera: Primer, com que la gent pot aconseguir tots els diners que vulgui tard o dora els poderosos trobarien un tipus de moneda de la qual poca gent disposes i fos el nou sistema d’intercanvi de béns.
En resum, crec que va ser una de les pel·lícules més entretingudes que hem vist fins ara.