El dijous 26 de gener els alumnes de l’institut Viladomat vam anar a Vallvidrera.

Encara que hagués plogut vam visitar aquests llocs:

Vil·la joana i Jacint Verdaguer:

El primer lloc que vam anar va ser la Famosa casa de vil-la joana on el poeta Jacint Verdaguer va passar els seus últims dies. Actualment, la casa és un museu on explica la història de la casa. Des dels primers propietaris (els senyors Miralles), quan va ser una escola d’ús educatiu i quan Jacint Verdaguer va morir.

File:Vila Joana exteriors (4).jpg

Jacint Verdaguer va ser un poeta que des de molt jove va presentar el seminari i es va convertir en capellà. Va ser una de les figures més importants de la renaixença i va escriure moltes obres reconegudes mundialment. un exemple seria l’Atlàntida, el compte Arnau o el Canigó. Finalment, va morir a Vallvidrera i 300000 persones van assistir al seu enterrament.

Image result for jacint verdaguer

Pantà de Vallvidrera:

La presa del pantà de Vallvidrera es va inaugurar l’any 1864 per subministrar aigua al municipi de Sarrià. Tot i que durant molts anys va estar abandonada, ara s’ha convertit en un espai tranquil per passejar i gaudir del paisatge i de la natura. Un dels millors camins per accedir-hi és des de la plaça de Mina Grott i el camí del pantà.

 

 

Mina Grott:

La Mina Grott és un túnel de gairebé un quilòmetre i mig que connecta el Pantà de Vallvidrera amb la part baixa del barri de Vallvidrera, a prop de l’estació inferior del Funicular de Vallvidrera. Es va construir l’any 1855 per portar l’aigua del pantà fins a l’antic municipi de Sarrià. A principis de segle XX, l’enginyer Carles Emili Montañés va presentar un projecte per fer un trenet que trasllades als barcelonins que anaven a gaudir de la natura a Collserola.

 

Santa Maria de Vallvidrera:

L’església de Santa Mª de Vallvidrera, és una antiga parròquia construïda al segle X. Va ser el nucli original de Vallvidrera i actualment es pot visitar el cementiri els caps de setmana i als dies festius.

 

En resum, crec que va ser una sortida en la qual vaig gaudir molt encara que el temps no estigués de la nostra part.