Dia 18 d’abril:

Avui, hem sortit de l’institut a les 9:15 per arribar a l’alberg Jaume I i començar el Camp d’aprenentatge.

El més rellevant del dia, ha sigut aprendre a entendre l’arquitectura de l’art gòtic i romànic. Per dur a terme aquest aprenentatge hem fet un taller relacionat amb aquest tema. Més tard, hem anat al famós monestir de Santa Maria de Poblet per descobrir la seva història. El més curiós que hem fet, ha sigut entrevistar a un monjo del monestir per saber com hi viu.

Personalment, crec que ha sigut un bon començament d’aquest camp d’aprenentatge.

Dia 19 d’abril:

El segon dia del camp d’aprenentatge, hem fet de científics per estudiar els boscos de la zona.

Hem après a diferenciar una arbreda d’un bosc (una arbreda és un conjunt d’arbres plantats per l’home i un bosc és un conjunt d’arbres, Arbustos i herbes que s’han reproduït naturalment). Hem descobert que l’alzinar és el bosc predominant de Catalunya i que a principis del segle XX van utilitzar les alzines per fer carbó.

En resum, crec que ha sigut interessant fer de científics per conèixer la natura que ens envolta.

Dia 20 d’abril:

El penúltim dia, el podríem separar en dues activitats: L’estada a Mont Blanc i la creació de tinta medieval.

A mont blanc, hem fet una activitat de descobriment de restes medievals que es conserven a la zona. En el taller de tinta, hem creat la tinta amb la qual els monjos escrivien antigament a partir de productes naturals. Després, cadascú ha escrit amb un plomí el seu nom amb cal·ligrafia medieval.

En conclusió, ha sigut un dia molt divers i innovador.

Dia 21 d’abril:

Avui, és l’últim dia del camp d’aprenentatge i per finalitzar aquesta estada hem anat al monestir de Santes Creus.

El monestir de Santes Creus, és un dels 3 monestirs de la ruta del Cister i té un detall que el diferència dels altres. Normalment, un monestir del Cister té els capitells amb dibuixos de plantes i el de Santes Creus té unes il·lustracions d’animals i persones. No se sap per què, aquest monestir és diferent que els altres en aquest aspecte.

Per tant, podem concloure aquest camp d’aprenentatge amb la idea que aquests 4 dies han estat diferents i especials.

 

Aqui hi ha el mapa dels llocs on vam anar: