Per començar aquest llarg trimestre, els alumnes de quart d’ESO de l’institut Viladomat de l’esquerra de l’eixample de Barcelona, hem vist un film espanyol anomenat el Mètode.

El film tracta sobre 7 aspirants a accedir a un lloc de treball com a executius d’una empresa. Aquesta entrevista que es desenvolupa durant la pel·lícula no és una qualsevol, sinó que es tracta d’un mètode de selecció de personal anomenat el mètode Gronholm el qual els aspirants van superant diferents proves eliminatòries amb l’objectiu que al final només quedi un escollit per la feina.

El film és un gran retrat sobre els diferents tipus de personalitat que hi ha en el món i com aquests viuen, sobreviuen i es desenrotllen en la nostra coneguda societat.

Personalment, opino que és una bona producció audiovisual, ja que estableix aquesta vigència sobre l’Statu Quo perquè encara que trobem que un entorn o una persona sigui la més estable respecte els altres no vol dir que sigui el millor en molts casos.