Ja farà un temps, que a l’hora de tecnologia vam construir un alternador per entendre el principi de faraday.

Mickel faraday va ser un científic anglès (físic i químic) que va contribuir especialment en els camps de l’electromagnetisme. Una dels seus experiments més importants va donà resposta a la pregunta d’Ørsted la qual deia si el corrent elèctric crea un camp magnètic al seu voltant, es pot crear corrent elèctric a partir d’un camp magnètic?

Aquesta resposta rep el nom de el principi de faraday o principi d’inducció electromagnètica. Òbviament, perquè la teoria tingués una base consolidada faraday va fer un disseny d’un aparell que creava corrent a partir d’aquest fet. L’aparell era un tub anomenat solenoide el qual era una bobina cilíndrica de fil de coure, amb un espai buit al seu interior. Perquè aquest solenoide creés electricitat, faraday va intruduir un imant a l’interior de l’espai buit del tub i al treure’l ràpidament es detectava un pols elèctric en la bobina. El descobriment de faraday va ser aleshores molt enginyós ja que molta gent, havia intentat donar resposta a la pregunta d’Ørsted però sempre els muntatges eren estàtics i en canvi el de mickel faraday era dinàmic.

Personalment, opino que va ser una activitat interessant tot i que ens va costar molt aconseguir el nostre principal objectiu que era construir l’alternador.