1r dia:

A les 8:00 del dematí estavem tots reunits a la porta del institut, amb les maletes i motxilles. Apunt d’encaminar-nos en un viatge d’unes 5 hores d’autocar…

L’arribada… ens situem a l’espai…

A la tarda varem fer una activitat d’orientació pels voltants d’Esterri. Varem aprendre com orientar-nos amb una brúixola i un mapa. Ens van explicar com funciona l’escala, les corbes de nivell,  la història de la Caterina Albert, el setge al castell… Diuen els padrins de la zona que hi havia un túnel que unia el castell de València d’Àneu amb el riu la Bonaigua, per poder anar a caçar truites al riu. Encara el tunel no s’ha trobat.

2n dia:

El segon dia al bosc varem aprendre com saber l’edat d’un avet, varem observar com s’estudien els ossos que hi ha actualment als Pirineus (uns 40), petjades, càmeres, marques als arbres… A la tarda vam fer un taller de rastres de mamífers i també varem veure amb el microscopi mostres que haviem recollit al matí al bosc, la simbiosi dels líquens…

Per cert: al bosc feia MOLT fred.

       

3r dia:

Llac de Sant Maurici.  Uns taxis 4×4 autoritzats pel Parc Nacional ens van recollir al Camp d’Aprenentatge i ens van pujar fins l’estany de Sant Maurici, des d’on varem fer el recorregut fins a l’estany de Ratera…On varem dinar am vistes a l’estany, acompanyats d’uns ànecs molt simpàtics. Desprès varem tirar-nos des d’unes muntanyes de neu immenses! Els peus em van acabar gelats! Va ser molt divertit! Després, amb més tranquil·litat varem treballar amb el Quadern de Viatge, explicant l’història dels Pirineus…

                  

No dubtaria en tornar-hi!!