El 10 d’abril, estavem tots a les 8:45 a la porta de l’institut. Ansiosos amb les nostres maletes i motxilles preparats per pujar-nos al autocar. Per arribar a l’Espluga de Francolí nomes  hi havia 1 hora i mitja de viatge que va passar volant.  Una vegada arribats al alberg Jaume I

Resultat d'imatges de Alberg jaume 1,

ens van fer deixar les maletes en una sala i vam començar amb les activitats. Primer ens van fer una introducció cap a la societat feudal i la història de Poblet. Ens van explicar que la societat feudal es basava en el vassallatge i el feudalisme.

Resultat d'imatges de estaments edat mitjana

Aquesta societat estava dividida en estaments; la noblesa (on hi havien els reis, nobles i bisbes, i els cavallers), l’Església o el clergat (on hi havien els monjos), els burgesos (on hi havien comerciants, artesans i pagesos) i per últim, els servents (on hi havien els serfs, els camperols i els captaires).

 

 

A la segona activitat ens van ensenyar quines eren totes les parts d’un monestir i per a que servien.

Resultat d'imatges de parts d'un monestir

Al acabar aquesta activitat vam dinar els entrepans que portavem cadascu ja fet de casa i vem seguir amb les activitats.

La seguent activitat va ser anar al Monestir de Poblet. On vam poder veure en persona tot el que haviem estat aprenent.

Resultat d'imatges de monestir de poblet

Allà vem entrevistar a un monjo cistercenc i vam tenir l’oportunitat de preguntar-li qualsevol cosa sobre la seva vida quotidiana. A continuació ens van separar per grups. El meu grup i jo vam haver de buscar elements defensius pel monestir i amb l’iPad que ens van deixar vam fer un llibre digital amb fotografies dels elements.

Aquí teniu el resultat del nostre llibre digital:

Una vegada acabada la activitat varem tornar cap al alberg. I a mig camí sen’s va posar a ploure!

Quan ja erem a l’alberg ens van assignar per fi les habitacions. No hem podria haver tocat una habitació millor! La Yira, la Júlia, la Laia, la Naiara, la Doha i jo vam pujar contentissimes a la habitació número 105. Després d’instalar-nos vam anar a sopar. Quan ja haviem sopat tots, ens van deixar una mica de temps lliure fins que fos l’hora de dormir.