Per finalitzar la situació hem vist una pelicula, In Time.

On surt Justin Timberlake i Amanda Seyfried com a protagonistes.

Està ambientada en una societat futura. On el temps és or. Els rics poden viure per sempre, però els altres hauran de trobar qualsevol manera per aconseguir minuts de vida. Després d’aconseguir, per casualitat, una gran quantitat de temps, Will (Timberlake), serà perseguit per uns policies, “els guardians del temps”. En la persecució, Will fa servir a una jove de família rica com a ostatge.

M’ha agradat molt aquesta pel·lícula. M’ha fet reflexionar molt sobre el important que és el temps, en què hem d’aprofitar-lo i pensar bé en què decidim gastar-lo.

Jo gasto cada setmana 10 hores fent esport, 42 hores dormint, 42 hores estudiant, 17 hores i mitja menjant i 4 hores aproximadament amb els amics fora de l’institut. Les altres 53 hores són de temps lliure, per fer deures, mirar netflix, utilitzar el mòbil…

Aquesta setmana em queden 59 hores i les utilitzaré per anar a Bilbao, a jugar un partit de hockey. 8 hores d’anada i 8 de tornada en autocar. Tinc moltes ganes de visitar Bilbao, una ciutat totalment desconeguda per a mi i de jugar el partit amb un equip que es superior al meu.

A la pelicula tracta dos aspectes sobre la societat: El capitalisme darwinià i la riquesa distributiva.

Com parla a la pelicula, el pecat original del capitalisme ha estat basar-se en la teoria darwiniana de lluita per la vida i supervivència del més eficient.

Segons aquesta filosofia, molt semblant a la sociodemocràtica, el govern només hauria d’actuar per fer complir les lleis, i assegurar la defensa i l’ordre.

I la riquesa distributiva té a veure amb el que és just el correcte pel que fa a l’assignació de béns en una societat. Consisteix en l’assignació d’igual quantitat de béns materials a tots els membres de la societat.

En Will el que vol fer a la pelicula es robar-li el temps als més rics per donar-li als pobres. Una mena de Robin Hood.

Resultat d'imatges de in time film

M’ha agradat molt el fet de que l’avia, la mare, i la filla, aparentin la mateixa edat.

Resultat d'imatges de in time film