Avui, a la classe de socials hem vist un documental de TV3 que parla de la crisi europea davant dels refugiats. Us deixo un enllaç al documental per si voleu mirar-vos el.

El documental ens explicava una mica sobre la vida dels refugiats, que han d’arriscar la seva vida per anar a un lloc millor. Tenen la idea d’Europa com un paradís, però jo no ho definiria exactament així. S’embarquen en unes pateres buscant una vida millor, acaben ofegats al mar.

Comença explicant que si simplement s’obrissin vies legals per a què els refugiats Sirians i Africans poguessin arribar a Europa s’estalviarien moltes morts. Però els estats en lloc de facilitar les vies legals prefereixen complicar-les, un exemple molt clar d’això està a Hongria la qual ha construït una reixa de 175 km de llarg i 3,5 m d’alt a la frontera amb Sèrbia. Les enormes tanques de la frontera i les mesures que prenen els estats per tal que els refugiats no entrin als països obliguen als refugiats a ingressar als països de manera il·legal, donant peu a les màfies i a moltes morts en els intents d’entrada dels refugiats.

És molt trist i lamentable, no sé com l’ésser humà ha pogut arribar a aquest punt.

 

El dret a viure per sobre de tot, les persones per sobre de tot!