Coach Carter és una pel·lícula basada en fets reals, dirigida per Thomas Carter i estrenada el 2005.

És la història d’un entrenador que pretén educar als seus jugadors mitjançant la pràctica i competició del bàsquet. A l’institut de Richmond, un barri nord-americà de classe social baixa, es barregen joves de diferents races i cultures. Allà les expectatives de futur més probables són la presó o la vida al carrer.

Ken Carter entrena als seus jugadors exigint-los un gran esforç físic per jugar bé i guanyar, però alhora implanta unes normes i una disciplina que afecta directament als estudis. Carter vol aconsegui que tots els seus jugadors tinguin uns mínims estudis que els pugui garantir alguna sortida o el pas a la universitat. Per aquesta raó pren mesures bastant extremes que posen a tota la gent que l’envolta en contra (alumnes, professors, pares i directius).

Aquesta pel·lícula aprofundeix en el tema de valors de vida reflectits en l’esport, valors com la dedicació, l’esforç, la perseverança, la disciplina, el compromís… Mostra com el treball en equip és fonamental tant per guanyar partits com per a la vida.