El dimecres 27 de Març, totes les classes de 3r d’ESO vam anar a la Facultat de Matemàtiques i Estadística.

A primera hora, vam sortir de l’institut i vam anar caminant fins a la diagonal on vam agafar el Tram fins a la FME. Quan vam arribar allà vam esmorzar sentats a les escales de la entrada i després ja vam entrar a la facultat.

Una vegada dins, vam anar cap a una sala d’actes on va començar tota la jornada.


Ens van fer una petita benvinguda i després van començar parlant-nos sobre un concurs que ells organitzaven que es deia Planter de sondeigs i experiments. Ens van publicitar el concurs i ens van explicar com es va crear, quin era el seu origen, com havia començat a funcionar i per últim ens van animar a apuntar-nos.

Aquest ja era el 10è any que el concurs funcionava.

Més tard vam anar a una aula on ens van ensenyar a cercar dades a la pàgina de l’IDESCAT. El taller em va semblar molt interessant pero se’m va fer massa llarg.

Quan es va acabar el taller vam anar al pati interior de la facultat a menjar algunes cosetes que ens havien preparat. Em va semblar tot un molt bon detall, m’estava morint de gana!

Un cop vam acabar de menjar, vam anar a la mateixa aula de la benvinguda a fer l’últim taller del dia. Es deia “Stat Wars, el despertar de les dades”.

En aquest taller ens van explicar una mica més sobre l’estadística.

Després vam fer un experiment per comprovar l’estadísticament possible que era que dos alumnes encertessin la diferència entre la Coca-cola zero i la normal. Van sortir dos voluntaris a l’escenari i els hi van preparar uns gots amb Coca-Cola la normal i d’altres amb Coca-Cola zero. Ells havien de deduir quins gots eren de cada.

Com a activitat final, vam fer un Kahoot amb algunes preguntes que vam haver de respondre utilitzant l’estadística.

El dia va ser molt agradable, tot i que no crec que hagin aconseguit fer que l’estadística m’agradi més del que m’agradava abans, ara, com a mínim, sé alguna cosa més.

Aquí teniu un enllaç per veure algunes imatges del dia: https://photos.app.goo.gl/EgDiWF93zSYPaQf17