12 de setembre va començar el nou curs 2019-20.  Pero jo no vaig poder anar-hi perquè estava de viatge amb la meva familia. Segons el que m’han dit les meves amigues, no van fer gaire en els dies que vaig faltar, el que si van fer va ser parlar una mica sobre les dones que li donen nom als nostres itineraris. La Rosalind Franklin, l’Ada Lovelace y la Margaret Mead. Aquest any ja fem 4t de l’ESO i hem de començar a orientar-nos cap al que més ens agrada. Jo he triat l’itinarari de la Rosalind Franklin; el de ciències. Fem biologia, física i quimica. La Rosalind Franklin va ser reconeguda per ser una de les principals contribucions per a poder “fotografiar” una estructura d’ADN. Encara que va trigar bastat en atribuir-se un mèrit. Ella volia ser científica des de jove i així ho va fer. Un cop es va treure la carrera, va començar a treballar al món de la ciència. Encara que Rosalind era una dona brillant, els seus companys de treball la tractaven com a una inferior. I encara que va ser ella la pionera en el tema de l’ADN se li va atribuir el mèrit a dos científics que poc després serien guanyadors del premi Novel del 1964.