Per al tancament de la situació 401 “Mens sana in corpore sano” hem vist una pelicula que es diu Die Welle, l’onada en català. La pelicula està ambientada en l’actualitat, en un institut alemany. El protagonista, el professor Rainer Wenger, durant un projecte setmanal, els hi ensenya als seus estudiants de primer de batxillerat sobre l’autocracia. Comença la primera classe fent aquesta pregunta: “Creieu que es podria repetir un altre dictadura avui en dia?” Enrecordeu-vos d’aquesta pregunta.

Per tal de mostrar-li als alumnes com funciona l’autocracia, el professor converteix la classe en una especie d’autocracia en la que ell es el líder. Fa que tots els alumnes el respectin i el parlin com a Sr. Wenger, que vesteixin tots amb un mateix uniforme, que s’aixequin a l’hora de parlar, que comparteixin una mateixa salutació… I aixi crea el grup de “Die Welle”

Amb el pas del temps els alumnes van fent d’aquest grup una completa dictadura, obliguen a tothom a vestir com ells , i van pels carrers fent grafitis amb el logotip del grup. Fins i tot excloeixen a la gent que està en contra.

Al professor se li ha anat la cosa de les mans i els hi diu que “Die Welle” ha d’acabar ja.

En aquesta pelicula es reflecteix la societat actual en la que vivim, on uns son manipulats molt fàcilment i els que es resisteixen son excluits. La gent està molt perduda i segueixen a cualsevol persona que els hi dongui solucions facils i ràpides, les cuals no son sempre les millors. Ara això esta passant a Espanya per exemple, amb el govern d’extrema dreta.