En aquesta situació vam tenir el plaer de coneixer a la Pamela Palenciano i veure en directe el seu monoleg. Ella és una monologuista, i activista feminista espanyola, reconeguda internacionalment pel seu monòleg teatral “No solo duelen los golpes”, què és un relat autobiogràfic sobre la violència de gènere a través de l’humor i la ironia.

La seva obra s’inspira en una de les frases que li va dir la seva psicòloga en teràpia: No solo duelen los golpes . On parla des de la seva pròpia experiència el mite de l’amor romàntic, la gelosia, el control i la possessió, la violència psicològica, sexual i física, o la pròpia agressivitat a conseqüència de viure amb un maltractador, així com la recuperació i l’establiment d’un altre model d’amor.

Em vaig quedar impactada amb la seva actuació i sobretot amb la seva historia. Vaig aprendre i reflexionar molt. Crec que tothom hauria de veure el seu monoleg, és una molt bona manera per prevenir la violencia masclista. M’encantaria tornar a escoltar la seva historia sense dubte.