Al llarg dels segles, sempre han anat sortint paraules noves en totes les societats del món i en diferents idiomes. Aquestes noves paraules són les que fan que una llengua es mantingui viva i són les anomenades “neologismes”.

Els neologismes els inventen espontàniament els parlants de la llengua i, de manera planificada, els organismes de normalització lingüística. Per tant, és molt important fomentar aquesta capacitat creadora dels parlants. لعبة البوكر

L’Institut d’Estudis Catalans permet la coordinació, normalització i difusió dels neologismes. الربح من الانترنت مجانا

D’altra banda, el Termcat, com a centre de terminologia de la llengua catalana, promou el desenvolupament i la integració de la terminologia catalana. Aquest organisme neix el 30 de maig del 1985 per la iniciativa de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Generalitat. 

Els objectius principals d’aquest organisme són: fomentar el procés de normalització de la llengua catalana, garantir l’ús del català als territoris de parla catalana i protegir el català perquè segueixi sent utilitzat.

Les línies de treball del Termcat són: la normalització terminològica, assessorament i la producció de terminologia. 

Cada quinze dies es reuneix el consell supervisor per estudiar i fer propostes per aquells termes que no tenen denominació en català o que la tenen inadequada (ex: anglicismes, castellanismes, manlleus, etc.).

Moltes d’aquestes paraules acaben sent acceptades i normalment utilitzades a la llengua.

En els darrers de 30 anys, aquest servei ha anat evolucionant creant projectes en el que molts experts han anat participant. Té una clara vocació internacional. S’ha fet un treball a través de les xarxes socials (Facebook i Twitter) a través de les quals es fa una difusió del coneixement. Els valors del Termcat són la professionalitat i la complicitat. Aquests valors permeten fer una bona feina a tots aquells professionals que hi treballen.

Tots els neologismes en català estan inclosos en la Neoloteca, que és un diccionari en línia. بيت فاينل

En conclusió, l’anàlisi dels neologismes i de les seves freqüències d’aparició ens permeten seguir una mica, en la vida de les paraules, la vida real del món.