Avui, 14 d’octubre de 2016, un home del METEOCAT anomenat Joan Carles ha vingut a l’institut Viladomat a fer-nos una xerrada sobre meteorologia. Abans de res, ell ha dit que la meteorologia és un concepte que el fem servir invuluntariament cada dia. Per exemple, quan ens vestim d’una determinada manera depenén del temps que fa estem fent meteorologia o quan el temps és un mètode d’iniciar converses. Seguidament, ha explicat d’una manera molt entenedora com els meteoròlegs saben el temps que farà. Primer de tot, uns globos aerostàtics van posant punts de localització que mesuren la presió atmosfèrica per tot el món a través de sensors, aquest procés s’anomena el radiosondatge. Després,  s’ajunten tots els punts que tenen la mateixa presió atmosfèrica amb unes línies anomenades les línies isòbares.  Finalment, es mira el desplaçament de les masses de núvols per saber quin temps farà. Més o menys és aixó el que ens ha explicat, desde el meu punt de vista crec que s’ha l’entés molt bé.

Image result for com fer una predicció del temps